Ozobot EVO

Tutvume haridusroboti Ozobot EVOga

Uue põlvkonna Ozobot Evo on sotsiaalne programmeeritav robot, mis viib robotiga suhtlemise täiesti uuele tasemele, lubades õppijatel ja mängijatel suhelda üksteisega ja ka robotiga, koostööd teha ning oma oskusi teistega jagada.

Evo sobib hästi nii koju, lasteaeda kui ka kooli, pakkudes meelelahutust ja kasulikke oskusi tehnoloogiaga toimetulekuks. Lasteaias on Ozoboti abil väga hea õppida keelt ja kõne. Koolis võib Evo abiga õpilastele edukalt selgeks teha programmeerimise põhialused, harjutada praktilist matemaatikat ning miks mitte tegeleda kunstiga. Uue põlvkonna Evo tähtsaimaks värskenduseks on võimalus ühendada oma seade teiste omasugustega, tegutseda sünkroniseeritult ja juhtida roboteid koos sõpradega. Juhtida saab Evo LED-tulesid, helisid ja liikumist otse üle mobiilse seadme või kasutades markeritega ise joonistatud värvikoodidega valmisprogrammeeritud käskusid, mida Evo iseseisvalt täidab.

 

Odoo CMS - a big picture



Ozobot oskab sõita mööda jooni. Ozobotil on võimalik muuta liikumiskiirust ja suunda ning teda saab programmeerida erinevate värvikoodide abil. Oskab sõita nii paberil kui ka kilel, saab hakkama ka nutiseadme peal. Vahetades pinnast, opn kindlasti vajalik eelnev kalibreerimine. Ozobot tunneb ära erinevad põhivärvid - sinine, roheline ja punane, ning näitab neid värve enda peal. Musta joone jaoks kasutab pigem sinist tuld. Selleks, et Ozobot saaks sõita mööda joont, peab joone paksus olema ühtlaselt 5mm. Robotiga tegutsemise teeb põnevamaks see, et talle on võimalik pähe panna kiiver ning kiivrit saab ägedalt disainida. Ozobot töötab kõige paremini siis, kui ta on täis laetud. Laadimine võtab aega kuni tund ja täislaetuna saab temaga tegutseda umbestunnikese.